Sörstafors-Kolbäck FK

Referat: Surahammar FK - Sörstafors-Kolbäck FK

Surahammar-SK91 1-1
Publiksiffra: 60

Sommaruppehållet var över och Division 5 drog igång igen under söndagen när det vankades derby på Mälarenergi Arena mellan Sura-SK91. SK som endast hade en enda förlust under våren mot tabellfemman. SK hade också fått in en nygammal spelare till laget och gjorde debut inför dagens match. Den snabbe och tekniske mittfältaren August Lindberg var tillbaka i SK! Det märktes av hos SK att det hade varit uppehåll då man står för en mindre bra första halvlek. Man får en väldigt bra chans, men skottet går utanför i ett bra läge. Det är ändå hemmalaget som tar ledningen i matchen efter halvtimmen spelad av första halvlek då laget får straff. Robin Lundgren är inte långt ifrån att ta straffen, men 1-0 står sig efter att André Eriksson satt bollen i nät på straffen. Sura är väldigt nära att utöka i början på andra när man får ett gyllene läge inne i straffområdet, men Robin står för en kanonräddning. SK spelar upp sig rejält i den andra halvleken och spelet från i våras var tillbaka. August Lindberg visade vilken skicklig spelare han är och SK skapade chans efter chans och till slut kom också kvitteringen. I den 67:e minuten så drar Viktor Thurby till med ett riktigt vasst skott från långt håll som sitter i det högra hörnet. Drömmål! SK fortsatte att rada upp bra lägen och man var nära flera gånger. Både i målramen och några strax över ribban.. Matchen slutar 1-1 och lagen får dela på poängen i derbyt. SK hade många chanser att avgöra i andra och borde ha fått in minst en boll till i nät. Det blev ändå 1p och en poäng som kan vara oerhörd viktig längre fram. SK leder fortsatt serien och är 2p till Ransta, men också 8p ner till 3:e platsen. 9 matcher kvar och det ser fortfarande bra ut! Nästa match spelas den 15 Augusti 19:00 på IP då Afghanska väntar i ett hett och viktigt toppmöte!